Resa Tiitsmaa dekoratiivnukkude näitus “Seltskond” « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Resa Tiitsmaa dekoratiivnukkude näitus “Seltskond”

Resa nukukunstnikuks saamisest
Hindan juhust, sest ilma juhuseta on igav luua. Juhusel on minu elus määrav roll. Juhuse tahtel sattus minu tuppa 20 meetrit sametit. Juhuse tahtel tulid esimesed kiisud ja maasikad. Juhuse vastuseisust tingituna ei võtnud minu töid vastu ükski käsitööpood. Juhus vedas mind kättpidi äsja avatud Signe Kivi nukupoodi. Juhusega koostöös on sündinud palju eriskummalisi nukke ja olendeid. Juhuslikult armusin ja läksin mehele boheemlasele ning seetõttu oli meil vähe raha. Pidin rohkem tööd tegema, kui ma muidu teinud oleks. Tänu sellele sündis rohkem erinevaid nukke. Nüüd on juhtunud selline lugu, et ma ei oskagi ilma nukke tegemata olla. Juhus koolitas minust nukukunstniku.

[nggallery id=67]

Resa endast
Olen sündinud Kuressaares aastal 1959. Vanemad on minul võrokesed. Isa töötas kalalaeval kaptenina ja ema oli fotograaf. Erialaks on minul lavastaja-klubitöötaja. Antud eriala omandasin Viljandi Kultuurikoolis. Praegu elan ja töötan Türil. Oman nukuateljeed enda kodus. Üks kord nädalas juhendan kooliteatrit „Sillus“. Näitustega olen esinenud alates aastast 1994. Nukke on olnud väljas Tallinnas, Tartus, Viljandis, Kuressaares, Valgas, Paides ja Türil. Olen esinenud oma nukkudega koos teiste nukukunstnikega Riias. Näitustel olen koos esinenud Sveta Aleksejevaga, teiste Eesti nukukunstnikega ja oma abikaasa Sorgega. Paljud nukud on jõudnud erakogudesse üle maailma.

13.04.2005 – 20.05.2005