„Kõige uskumatum“ « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

„Kõige uskumatum“

Hans Christian Anderseni 200. sünniaastapäevale pühendatud raamatuillustratsioonide näitus „Kõige uskumatum“
Näitusel oli esindatud 23 Eesti raamatuillustraatori loomingut (u. 50 tööd) – eri põlvkondade omanäolisi kunstnikukäekirju. Kunstnikud on inspiratsiooni saanud Anderseni rohkem või vähem tuntud muinasjuttudest – “Lumekuninganna”, “Väikese Ida lilled”, „Pöial-Liisi“, “Lumemees”, „Vankumatu tinasõdur“, “Haldjamägi” jt. Valdavalt sulejoonistus-akvarellis, pastellis või värvilise pliiatsiga teostatud tööd on valminud spetsiaalselt Anderseni näituse jaoks. Üldmuljelt romantiline, lastepärane ja veidi konservatiivne näitusekomplekt annab tunnistust heast maitsest ja pakub vaatamisrõõmu nii lastele kui täiskasvanutele.

[nggallery id=12]

Esindatud olid: Anu Kalm, Regina Lukk, Viive Noor, Tiina Reinsalu, Jüri ja Piret Mildeberg, Ülle Meister, Naima Neidre, Mare Hunt, Juss Piho, Silvi Väljal, Tiina Tammetalu, Maara Vint, Ede Peebo, Kadri Ilves, Maiu Mooses, Sveta Aleksejeva, Maarja Vannas, Kristina Reineller, Tiia Mets, Milvi Torim, Kelli Kagovere ja Inge Kalistru.

Näituse on koostanud Eesti Kujundusgraafikute Liit ja Eesti Rahvusraamatukogu.