H.C. Anderseni muinasjutu “Vankumatu Tinasõdur” originaalillustratsioonid « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

H.C. Anderseni muinasjutu “Vankumatu Tinasõdur” originaalillustratsioonid

26. oktoobril avati Viljandi Kondase keskuses taani kirjaniku Hans Christian Anderseni muinasjutu “Vankumatu Tinasõdur” originaalillustratsioonide näitus. Näitus valmis koostöös nädalaleht Eesti Ekspressi ning Taani Kultuuri Instituudiga ning on pühendatud rahvusvahelisele Anderseni aastale, millega tähistatakse kuulsaima taani muinasjutuvestja 200. sünniaastapäeva. Väljapanekut näidati augustis juba Tallinnas kultuuritehases Polymer ning seal pälvis ta suure publikumenu. Detsembris eksponeeritakse näitust Kopenhaagenis.

[nggallery id=106]

Näitusel saab näha Eesti Ekspressi kultuurilisas Areen suvel ilmunud Anderseni-eris trükitud eesti kunstnike illustratsioone ühele tuntumale Anderseni muinasjutule „Vankumatu Tinasõdur“. Muinasjuttu illustreerisid oma vabal motiivivalikul ning üksteisest sõltumatult mitme põlvkonna eesti parimad illustraatorid eesotsas eesti kunsti Grand Old Mani Evald Okka ja Grand Old Lady Valli Lember-Bogatkinaga. Teised osalejad on Jüri Arrak, Ülle Meister, Regina Lukk-Toompere, Kaido Ole, Laurentsius, Marko Mäetamm ja Piret Raud. Areeni erinumbri koostas ja näituse kureeris kunstikriitik Harry Liivrand.

26.10.2005 – 13.11.2005