Andrus Kappet – autsaider kunst « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Andrus Kappet – autsaider kunst

Andrus Kappet sündis 20. mail 1969. aastal Elvas. Elanud, kasvanud, õppinud erinevates lastekodudes ja hooldekodudes Eestis (Koluveres, Imastus). Saanud 2 klassi kooliharidust. Vanemaks saades võttis isa ta enda hoole alla. Mõne aasta pärast sai isa aga õnnetult autoavariis surma. Alates 1992. aastast elab Andrus omaette. On olnud abielus ja tal on 3 last, kellest kaks on küll hetkel lastekodus. Kõige enam keskendubki ta oma kahele, lastekodus viibivale lapsele. Tal on olemas mõningane puutöö, ehituse ja metsatöö kogemus.

[nggallery id=13]

Kunsti juurde jõudis Andrus 7-aastaselt, kui Orissaare Eriinternaatkoolis tuli tema juurde üks võõras vanem mees ja rääkis talle kunstist ja elust. Ta teab, et see oli üks kuulus kunstnik, kuid kahjuks on ta tema nime ära unustanud. Selle mehe jutt oli nii ilus ja huvitav, et jäi hinge ning kohtumisest alates tunneb Andrus tohutut tungi end kunsti kaudu väljendada. Tavaliselt valmivad Andruse tööd hetkeinspiratsiooni ajel, esialgu valmib visand, mis hiljem lõpliku viimistluse saab. Oma esimesed tööd tegi ta värvipliiatsitega, lisandusid neile õige pea guašš ja akvarellid ning hiljem ka õlivärvid. Viimasel ajal maalibki ta rohkem õlivärvidega. Andruse esimene õlimaal kannab nime “Lehmad”.