Erki Kannus « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Erki Kannus

Erki Kannuse naivistlikud maalid
„Lind Anton ja ülejäänud“

[nggallery id=23]

Erki Kannus on klaasikunstnik ja näitustel esinenud 1976. aastast, kuid tema naivistlikke pilte pole avalikult varem eksponeeritud. Ta on professionaal ja piiririkkuja, kes on konventsionaalsusest vabanedes jõudnud vahetu väljenduseni. Teadlik kaanonite eiramine ja õpitu eemaldamine on olnud vaevarikas protsess, kuid tulemus on üsnagi ehe. Süütut naivismi esineb üldse harva ja isetegijate suures hulgas kohtab vahel ka neid, kes pigem kalduvad sinnapoole. Kuidas aga nimetada professionaali, keda on tabanud sisemine äratundmisrõõm, et olemuslikult lähedaseim kujutamisviis on naivistile sarnane ja, et imelik olemine ongi see õige olemine. Kunstniku tee naivismi juurde sai alguse pooljuhuslikult, esmalt maalis ta ühe foto järgi auriku (paljud autodidaktid maalivad postkaartide või fotode järgi), seejärel maju väikesaarel. Peagi lisandusid töödele inimesed ja tegevused, hiljem ka stseenid isiklikust fantaasiamaailmast. Nii ta ongi leidnud selle, mis temas loomulikult olemas on – siirus kujutada asju osana oma maailmast. Igatahes on see äraspidine viis teada saada, et haridus ei suuda sinu tõelist olemust rikkuda.

18.11.2003 – 11.04.2004
Mari Vallikivi