Lena Revenko « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Lena Revenko

lena-revenko

Lena Revenko näitus “Vaata, ma vaatan”

Lena Revenko on Valgevenes sündinud kunstnik ja graafiline disainer, kes 14. eluaastast elab Iisraelis. Ta on lõpetanud Bezaleli Kunsti- ja Disainiakadeemia Jeruusalemmas visuaalkommunikatsiooni ja illustratsiooni alal. Revenko tehnika on isikupärane ja unikaalne: kasutades kirbuturgudelt leitud vanu pabereid, raamatulehti, käsikirju ja fotosid, miksides erinevaid värve ja tehnikaid, loob ta eriliselt vaimustavaid ja originaalseid miniatuure.

Tema tööde inspiratsiooniallikateks on maailma eri paigust kogutud lasteraamatud, vana-pärsia miniatuurid, hiina maalikunst ja jaapani mangad. Värvilise ning lapseliku (kuid mitte sugugi süütu) stiili varjus esitavad tema piltide tegelased vaatajale küünilise küsimuse: kes siin tegelikult koletis on? Lapselik näoilme muutub ärevaks, kui laps end teadvustab või jälgimise objektiks muutub. Muinasjutu varjus õiendab Revenko arveid täiskasvanute maailmaga. Ta kontrollib, millega peame täiskasvanuks saamise protsessi käigus hüvasti jätma, ja tagastab meile maailma, mis on juba taltsutatud ja kusagil sügaval peidus.

Revenko töid on eksponeeritud Tōkyō, Kyōto, Shangai, Miami, Los Angelese jt kaugete paikade galeriides. Eestisse jõudis näitus tänu Tallinnas asuvale Eesti Lastekirjanduse Keskusele.

13.01.- 28.02. 2015

Teate koostas ja edastas:
Gregor Taul