Kersti Rattuse maalinäitus “Värvilised metafoorid” « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Kersti Rattuse maalinäitus “Värvilised metafoorid”

21. jaanuarist on Kondase keskuses avatud Kersti Rattuse näitus “Värvilised metafoorid”.

Kersti Rattuse menukast juubelinäitusest Kondase keskuses on möödas kaks aastat. Seekordsel näitusel eksponeerib autor viimasel ajal valminud metsikust ja korrastatud loodusest inspireeritud akrüülmaale. Piltidega koos on eksponeeritud butafoorsed suured värvilised struktuursed objektid. Kujundite tegemisel on kasutatud traati, vardaid, penoplasti, makroflexi, tselluvilla ja akrüülvärve. Uut tehnikat luues ja katsetades ongi vormunud kummastavad kujundid, kus võib leida taimi, seeni, linde, naisi  jt kujutisi.

Kunstnik iseloomustab näitust järgmiste sõnadega: “Viimasel ajal olen üsna palju kokku puutunud taimedega seotud maagilisena tunduvate asjaoludega ja olen seda kujutada üritanud nüüd kergelt humoorikas võtmes. Luues oma kujutatavaid hoopis teistmoodi kui varem, olen jõudnud enda juurde kaarega tagasi. Sel teel olen leidnud mõttetuge ka Valdur Mikita “Lingvistilist metsa” lugedes.” Eksponeeritavad teosed on küll maalitud spontaanselt, ent nagu autor valmis teoste ees seistes nendib, paistab meil olevat teadvuse erinevatel tasanditel sügavam seos mitmesuguste universaalsete looduslike struktuuridega.

Kersti Rattus (snd 1952) on 1980. aastal ERKI maali ja teatridekoratsiooni eriala lõpetanud kunstnik, keda on auhinnatud Konrad Mäe nimelise medaliga (1990). Viimased kolmkümmend aastat on ta elanud ja töötanud Viljandis, kus on olnud pikka aega TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia õppejõud. Eesti kultuuriavalikkus tunneb teda kui staažikat lavakunstnikku, kes on alates 1997. aastast kujundanud Viljandi Pärimusmuusika Festivali esinemispaikasid. Kersti Rattus oli ka 2014. aasta XXVI laulu- ja XIX tantsupeo “Aja puudutus. Puudutuse aeg” lavade peakujundaja.

Näitus  jääb avatuks 14. veebruarini.