Marina Masso “Akvarellidest mosaiik” « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Marina Masso “Akvarellidest mosaiik”

140222017

 

Marina Masso “Akvarellidest mosaiik”

6. juuni – 5. juuli 2014

 

Marina Masso (s 1961 Leningradis) on Viljandimaa juurtega Peterburis elav ja töötav akvarellist, kes on erinevates kodulinna kunstikoolides tudeerinud nii maali, graafikat kui keraamikat. 2004. aastast kuulub ta oma kodulinna Akvarellistide Ühingusse ning teenib leiba vabakutselise kunstnikuna nõtkeid lillekompositsioone ning mahedaid linnavaateid maalides.

 

Kunstniku loomingu üks keskseid jooni ongi ehk peen ja tundlik lillede kujutamine, nende isemoodi värvide, soojuse ja saladuslikkuse edasiandmine. Tema akvarellidele on omased õrnad õhulised jooned, pastelsed toonid ning vaevu tabatavate varjundite mäng. Siinkohal olgu öeldud, et kunstnik on nooruspõlves töötanud aastaid portselanitehases portselanimaalijana ning on seeläbi põhjalikult tuttav lillekompositsioonide kultuuriloolise taustaga.

 

Kõneledes Masso Neevalinna vaadetest, siis tema piltide voolavad jooned, hägusad ja peened värvide üleminekud, võimaldavad vaatajatel näha seda kummastavat linna üllatavalt soojas ning päikeselises valguses.

 

Marina Masso töid leidub erakollekstsioonides üle maailma. Alates 2005. aastast on ta esinenud rahvusvahelisel akvarellistide biennaalil, Peterburi Kultuuritöötajate Liidu liikmena osaleb ta aktiivselt temaatilistel näitustel nii Venemaal kui mujal.

 

Kondase keskus

***

 

Marina Masso “Mosaic of Watercolours”

6th of June – 5th of July 2014

 

 

 

Marina Masso (b 1961 in Leningrad) is a watercolour artist living and working in St Peterburg, Russia whose roots are in Viljandimaa. She has studied painting, graphic art and ceramics in various art schools in St Petersburg. From 2004 she is a member of the Association of Watercolour Painters of St Petersburg. She mostly paints compositions of flowers and views of her home town.

 

Her watercolours of flowers are tender and warm. As she has worked for years as a painter in a porcelain factory she surely knows the rich world of flower compositions.

 

We at Kondas Centre especially enjoy her views of St Petersburg. Artists and writers tend to represent the “Venice of Northern Europe” as a dark and mysterious place. Masso’s picture tell us something different – for her it is a joyous, dynamic and a sunny place.

 

Marina Masso’s work appear in private collections all over the world. From 2005 she has taken part of the International Biennale of Watercolour Painters. As a member of the Association of Cultural Workers at her hometown she has taken part of various exhibitions in Russia and abroad.

 

Kondas Centre