Ruth Huimerinna näitus “Õnneseen” « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Ruth Huimerinna näitus “Õnneseen”

Ruth Huimerind avab seene ja jõulupiltide näituse.

Kunstnik on suur seenesõber ja pildikollektsionäär juba pikka aega. Kondases saab näha jõuluseenepostkaardi kogu ja hulgaliselt seenekujulisi esemeid. Samuti on seeni eksponeeritud sajakonnal juhul nii raamatuillustratsioonides, tarbegraafikas kui seenemajakeste ja karnevalikostüümide näol.

 

unnamed

 

Pildimaterjali on nii erakogudest kui Eesti Ajaloomuuseumi, Tallinna Linnamuuseumi, Eesti Filmiarhiivi, Eesti Rahva Muuseumi, Teatri- ja Muusikamuuseumi,  Lastekirjanduse Keskuse ja Kabala mõisakooli kogudest.

Rein Pakk ütleb näituse saatetekstis:

“Seentel on inimestega täiesti eriline suhe. Ja inimestel seentega. Seened oskavad meid võrgutada, peaaegu sama hästi kui naised mehi. Mõnes rahvajutus isegi paremini. Seeneline satub seente nõiaringi ega oska sealt enam isepäi välja pääseda. Sellised lood annavad aimu sellest, kui suur võim seentel meie üle on. Ja sellised lood on sündinud ajal, kui inimesed tundsid vaid murdosakest kõigist maailma seentest, ei teatud ju tervet nähtamatut seente armeed meie ümber ja tunti vaid neid kaunitare, kes metsas elasid. “

Teises näitusesaalis on välja pandud jõuluteemalised kollaažid.

Mari Vallikivi

Näitus on avatud 4. detsember 2013 kuni  4. jaanuar 2014.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.