Resa Tiitsmaa näitus “Mõttemängud nukkudega” « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Resa Tiitsmaa näitus “Mõttemängud nukkudega”

RESA TIITSMAA näitusega “Mõttemängud nukkudega” tähistab kunstnik kahekümne aasta möödumist nukukunstnikuna.

resa-tiitsmaa_konnib

Resa Tiitsmaa alustas oma loometeed ajal, kui nukukunst polnud Eestis veel hoogu sisse saanud. Võib öelda, et Resa tõi meie nukumaailma uue arusaamise ja see sai juhtuda tänu sellele, et ta ei teadnud nukukunstist suurt midagi. Tegi lihtsalt oma loomingut, kuid seisis küsimuse ees: kuidas loodut nimetada? Ja leidis, et mõiste “nukk” võib olla palju laiem, kui lihtsalt mängunukk lastele. Paljude arvates ongi tema kunsti puhul tegemist pigem täiskasvanutele suunatud nähtusega.
Resa Tiitsmaa dekoratiivsetel karakternukkudel on alati rääkida oma lugu. Kunstnik on öelnud: “Loomade ja  putukate kaudu olen andnud edasi inimesele omast tegutsemist. Võib ka öelda, et näen elu enda ümber kui muinasjuttu.”

Personaalnäitustega on Resa Tiitsmaa esinenud alates 1994. aastast. Tema valmistatud nukke on nähtud Tallinnas, Tartus, Viljandis, Rakveres, Raplas, Valgas, Kuressaares, Pärnus, Paides ja Türil. Tema töid on paljudes erakogudes nii Eestis, kui välismaal.

Mari Vallikivi

25. oktoober kuni 12. detsember 2013.