Simson von Seakyli skulptuurinäitus “Paugutaja Seakülast” « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Simson von Seakyli skulptuurinäitus “Paugutaja Seakülast”

 

Seaküla Simsoni skulptuuride näitusel on eksponeeritud umbes 30 pronksfiguuri ja fotod tema tellimustöödest.

Näitus jääb avatuks 1. detsembrini 2013

 

simson_ekraan

Eluloolist:

Sündisin jõulukuul 1959 Jõhvis. Adolf Kesleri nimelise Keskkooli lõpetasin 1978. aastal. Üritasin õppida nii Tallinna Ehitusmehaanka Tehnikumis arhitektuuri ja Tallinna Pedagoogilises koolis lasteaiakasvatajaks. Mõlemad jäid pooleli, sest Punaarmee 40. väliarmee vajas minu abi Afganistani mässuliste mahasurumisel. Kunstiinstituuti (ERKI) astusin 1981. aastal ja lõpetasin 1988.

Pärast seda astusin Tartu Ülikooli, mis kahjuks jäi pooleli. ERKI lõpetamise järel olen olnud stabiilselt vabakutseline. Kunstiinstituudi eel ja ajal olen pidanud kärujuhi ametit Dvigateli tehases Tallinnas, agressori ametit Afganistanis, laadija ametit Tallinna Limonaadi Tehases, maaparandaja ametit Saaremaal, õpetaja ametit Jõhvi Kunstikoolis, ehitaja-montaažniku ametit Venemaal ja Gruusias. Näitustel olen esinenud nii siin ja sealpool isamaa piire. Minu töid ei ole Antarktikas, Arktikas, Göönmaal, Kesk-Aafrikas.

Suuremad tööd on olnud:

Pöff’i hunt Solarise keskuses Tallinnas

Siil“ Siili tänavas Tartus

Lehm“ Karjamaa pargis Tallinnas

Pitka monument Fort St. James Britt Columbias Kanadas

Arvo Pärdile pühendatud „Noormees jalgrattaga“ Rakveres

von Glehn“ Nõmmel Tallinnas

Alutaguse hirv“ Jõhvi ringteel

Viikingilaev“ Sipoos Soomes

Tuvikujulised teetõkised Tallinna linnas

Tänasel päeval, vana peeruna meenutan oma seiklusrikast elu või modelleerin ja valan oma ateljees skulptuure pronksi või jälgin luikesid, parte ja rebaseid binokliga oma palktares Suurekivi talus, Seakülas, mis asub mere kaldal Lahemaal.

Oma näitusega soovin Sinule head tuju siia kohati küllaltki masendavasse maailma.


Lugupidamisega Simson von Seakyl