Stuudio Emma Leppermann « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Stuudio Emma Leppermann

Stuudio EMMA LEPPERMANN (Merle Suurkask, Liisa Kallam, Mae Kivilo) näitus “Ööviiul”

10.06.-7.07.2013

Leppermann 016

 

Näitusel “Ööviiul” esitleb Emma Leppermanni stuudio tekstiilikunstnike Merle Suurkase ja Liisa Kallami ning teatrikunstnik Mae Kivilo ühisloomingut.

Nii sellel näitusel kui oma loomingus läbivalt, on stuudio kunstnike eesmärk tuua meid igapäevaselt ümbritsevatesse esemetesse energiat ning jõudu, mis poleks pelgalt dekoratiivne ja hetketrendidest tulenev. Autorite looming on mõjutatud pärimuskultuurist, kohast, kliimast, geoloogiast, tähistaevast ja kõigest väga aeglaselt muutuvast, mis läbi aastatuhandete on vorminud meie sügavama olemise aluskihi. See kiht on küll mattunud moodide ja argitoimetuste tulva alla, kuid aegajalt on seda siiski võimalik riivamisi tajuda, vilksatustena näha ja tänapäevasesse eseme-keelde tõlkida.

“Sellel näitusel on ASJAD. Mitte, et ASJAD meile niiväga tähtsad oleks, kuigi tegelikult ju on, aga sellepärast, et meile meeldib, kui asjad on nii nagu inimesed: tehtud selleks, et vastu pidada, olla kõige ilusamad, olla kaasas ja isegi räbalana jutustada oma lugu.
Pärand ei tähenda meie jaoks 19. sajandist pärit baroklikku, kogutud vanavara vaid eelkõige sidet meie maa looga. Seepärast oleme otsinud inspiratsiooni kõige vanematest allikatest – lugudest, lauludest ja metsast. ÖÖVIIUL öises metsas.
Kõige tähtsam sellel hilistalvel ja varakevadel, neid ASJU tehes, oli meie jaoks kohal olemine ja õige tunne.
Et saaks vilksamisi näha seda, mis ikka pilgu eest ära libiseb. Vidukil silmaga, siis kui pole enam valge, aga pole veel öö, just siis lõhnavad ööviiulid hämaras metsa all ja hea õnne korral võib näha ning kuulda…”

Näitusel on eksponeeritud selge joonega hõlmikkampsunid, vestid ja kotid. Materjalid on naturaalsed: lina, vill ja siid. Kududes, vanutades, viltides, värvides, ja trükkides on otsitud suveöise metsa emotsioone.

Lisainfo stuudio “Emma Leppermann” kohta aadressil: www.emmaleppermann.ee

Näitust toetab Kultuurkapital.