Margus Tiitsmaa näitus “Vaigutajad” « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Margus Tiitsmaa näitus “Vaigutajad”

Vaigutajad on Margus Tiitsmaa loodud inspireerivad objektid.

 

 

Vaigutajate saamislugu on Margus Tiitsmaa sõnul järgmine: “Jalutasin mööda metsakombinaadi tehismaastikku ja vaatasin poollagunenud lao ja tööstus- hooneid, jälgisin kuidas lepp ja kask tungivad läbi betoonpragude. Korraga jäi pilk peatuma pooleldi kokkuvajunud estakaadi all vedelevatele kummalistele metallvormidele. Esimese hetkega ei osanud sellele poolpõlenud modrule nimegi anda – mõned detailid olid neerjad, teised teravikukujulised, mõnel väike neet ja kruvipolt küljes. Tekkis seenelise hasart, hakkasin äraseletatud näoga seda kraami leitud prügikotti toppima. Õnnelikuna koju jõudnud, valasin naise ahastava pilgu all kogu modru keset hoovi hunnikusse. Nüüd tuli „pusle“ kokku panna. Üks külamees jalutas mööda ja jäi mu tegemist pikalt silmitsema. Kui enam ei suutnud võõrast pilku taluda, tegin vanamehega juttu. Saingi teada, et tegemist on vaigutaja riistadega – sellest ka näituse nimi.

Taolisele tegevusele on mind inspireerinud kunstnikud W. Hasior ja Jean Tinguely. Et ma asju leian ja näen, on endiselt alles, vahe varasemaga seisneb selles, et ma enam ei vea kõike seda modru koju kaasa.

11. 02. – 30.03. 2013