Juss Piho maalinäitus “November” « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Juss Piho maalinäitus “November”

 

Juss Piho Facebooki leheküljel on foto ühest Riias asuvast potis kasvavast taimest, kus pildile on lisatud allkiri – “Kohutmine minu modelliga”. Selgub, et kohtumine pole üllatav jällenägemine modelliga, keda ta on maalinud, vaid äsjaleitud taime on kunstnikul alles kavas maalida, kuigi tegelikult on kunstnik taime juba korduvalt maalinud. Huvipakkuv päris- ja maalimailma saladuse paljastamine sotsiaalmeedia kaudu.
Vaatajaid oodatakse kohtuma Juss Piho maalidega, mis on täis kohtumisi teiste taimedega, sidruni, pirni ja küüslauguga, poti ja mulla ja ökosüsteemiga, inimese kohtumisi teiste inimestega, eluslooduse ja eluta asjadega, tuleviku ja minevikuga, pealisehituse ja allhoovustega.
Kas kunstniku kohtumised modellidega on toimunud enne või pärast loomist, see vajab välja selgitamist. Taim, mis Riia linna kaunistab, on lopsakas ja lillakas-punane.

 

Mari Vallikivi