Peeter Lauritsa “Mattise martüürium” « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Peeter Lauritsa “Mattise martüürium”

Peeter Lauritsa keskaegne fotolavastuslik koomiks “Mattise martüürium”

 

Sisukirjeldus:

Talupoeg Mattis põgeneb oma Riisipere mõisniku Uexkülli ülekohtu eest Tallinnasse. Nigul, kes tegelikult on Mattise vend, aitab tal ennast sisse seada. Mattis saab linnalt kodanikuseisuse ja eestkoste, selle puhul tehakse korralikud joodud. Uexküll laseb oma sõjasulastel Mattise kinni võtta ja piinab ta surnuks. Tallinna Raad vahistab Uexkülli, mõistab ta üle kohut ja langetab surmaotsuse. Uexküll ei usu oma kõrvu, et sõnakuulmatu matsi mahalöömist võiks panna süüks. Aadlik on sattunud Tallinna linnavõimude ja rüütelkonna majanduslike intriigide ohvriks. Ta pakub oma elu eest korralikku lunaraha, aga miski ei aita. Uexküll usaldab hinge Issanda kätte ja läheb vastu oma saatusele.

Peeter Laurits 

Näitus jääb avatuks kuni 2. septembrini 2012.