Irina Vinogradova-Lebedeva moenukud « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Irina Vinogradova-Lebedeva moenukud

 

Pihkva kunstniku Irina Vinogradova-Lebedeva tekstiilist Pandora moenukud

Irina Vinogradova Lebedeva sündis 21. septembril 1957 Tseljabinski oblastis inseneri ja kooliõpetaja peres. 1963. aastani elas ta Petseris, hiljem õppis Pihkva Kunstikoolis ja Moskva Tekstiili Instituudis. Ta on modelleerinud kostüüme konkurssidele “Miss Pihkva“, „Venemaa ilu“ Moskvas ja “Neeva kaldad“ Peterburis.

Kolm ja pool aastat tagasi kasvas tema tööst välja uus harrastus – kujundada oma lemmikmaterjalidest erinevate ajastute rõivaid tutvustavaid lamenukke. Kunstnik sai inspiratsiooni moenukkudest Pandoradest, mille hiilgeajaks peetakse 18. sajandi Prantsusmaad ning mis asendasid tolleaegse maailma moeajakirju. Pandorad olid kuni täisinimese pikkused viimase moe järgi riietatud nukud, mis rändasid moesaadikutena ühest riigist teise.

Näitusel väljas olevad Irina Vinogradova-Lebedeva nukud esindavad eri ajastuid ja stiile. Kõik riietuse detailid on valmistatud naturaalsetest materjalidest -siidist, sifoonist, taftist, atlassiidist ja sametist. Lisaks armastab kunstnik kasutada vanu pärleid, pitse, helmeid ja nahka. Nukkude taustaks on naturaalne siid (harva värviline kartong).

Tema töid leidub Pihkva, Tallinna, Peterburi, Moskva, Kaliningradi, Rooma ja Argentiina erakogudes.

Mari Vallikivi

Näitus jääb avatuks kuni 2. septembrini 2012.