Varju- ja Siluetikunstinäitus « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Varju- ja Siluetikunstinäitus

Kuni 4. märtsini on Kondase keskuses Viljandis avatud interaktiivne varju- ja siluetikunstinäitus, mis tutvustab varjukunstimaailma, kätega tehatavaid varjuloomi, varjuteatri ajalugu ja idamaiseid varjunukke, ajaloolisi siluetikunstinäiteid ning siluettfilmide pioneeri Lotte Reinigeri filme.
Näituse idee ja kujundus pärineb kunstnik Mare Hundilt ning see on koostatud 2009. aastal Tartu Mänguasjamuuseumis toimunud „Varjunäituse“ materjalide põhjal.

[imagebrowser id=138]

Näitusel saab tutvuda Euroopa siluetikunsti kahe, tradistioonilise mustafiguurilise (nt. Eveline von Maydelli loodud figuratiivsete siluettidega) ja eksperimenteeriva suuna näidetega (nt. Hans Christian Anderseni heledate kokkuvolditud paberist lõigatud fantaasiaküllaste kompositsioonidega), vaadata muinasjuttude ainetel valminud võluvaid Lotte Reinigeri (1899-1981) filme ning spetsiaalse sirmi taga istudes lasta endast profiili joonistada.
Veebruaris on koostöös Viljandi Nukuteatriga kavas etendada varjuteatrit.

Kondase Keskus tänab Tartu Mänguasjamuuseumi, Viljandi Muuseumi, Eesti Lastekirjanduse Keskust, Eesti Filmiarhiivi, Eesti Rahvusraamatukogu Saksa saali, Viljandi Linnavalitsust, Imbi-Sirje Tormi ja Renee Liivamägi.