Serbia naivist Mile Davidovici klaasimaal « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Serbia naivist Mile Davidovici klaasimaal

Mile Davidovic (1958) elab alates 1977. aastast Belgradis Serbias. Ta sündis Horvaatia põhjaosas Hlebine küla lähedal. Maailmas teatakse Hlebine naivistliku kunsti koolkonda, mis on saanud nime küla järgi, kust pärineb mitu põlvkonda talupoegadest kunstnikke. Mile Davidovici kunst on inspireeritud Hlebine koolkonna töödest.

[imagebrowser id=131]

Ta on elanud Podravska Slatinas ja Mostaris ning hiljem 6 aastat Kreekas. Nooruses tegeles ta spordi, rahva- ja moderntantsuga. Lõpetas Belgradi Majanduskõrgkooli ja on töötanud Filmiuudiste majandusosakonna juhina, SOS TV-s kaamermehena ning Sateliit TV-s Kreeka uudistekajastajana.

Õpingute ajal ülikoolis avastas Mile Davidovic enda jaoks kunsti, alustades endise Jugoslaavia aladele tüüpilise klaasimaaliga. Aega ja täpsust nõudev tehnika seisneb kiht-kihilt tagurpidi klaasile õlivärvide kandmises, kusjuures hiljem pole võimalik tööle aluspinda kahjustamata parandusi teha. Teadaolevalt on ta ka ainus, kes maalib kolmele klaasile, mis asetatakse hiljem eri pidi üksteise peale, saavutatades maalikunstis kolmedimensioonilisuse.

Tema maale on eksponeeritud umbkaudu 300 isik- või ühisnäitusel, peaaegu 50 riigis üle maailma. Tööd asuvad paljudes galeriides ja erakogudes.
2002. aastast on ta Rahvusvahelise Naivistliku Kunsti Assotsiatsiooni liige.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital

Teate koostas Mari Vallikivi