„Õiged mõtted” raamatu esitlus ja kontsert Tartu Kevadbändilt « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

„Õiged mõtted” raamatu esitlus ja kontsert Tartu Kevadbändilt

27. mail, kell 20 KONDASE KESKUSES raamatuesitlus ja kontsert.
Juhan Liivi klubi esitleb raamatut „Õiged mõtted”
Toimub kontsert sotsiaalkriitiliselt Sensatsiooniliselt Tartu Kevadbändilt

Juhan Liivi klubi üllitab Eesti ühiskonna lähiajalugu lahkava kogumiku

Tartu ja Tallina noori professoreid ühendav loomerühmitus Juhan Liivi klubi esitleb raamatut „Õiged mõtted“. Kogumik sisaldab Eesti ühiskondlikke protsesse lahkavaid etüüde, näidates kiviajal evolutsioneerunud inimese groteskset vastuolulisust postindustriaalses Eestis. Teos on kujunenud müügihitiks juba enne trükist ilmumist: kogu esimene tiraazh on ette välja müüdud.
„Teose äkiline menu tuli meile endilegi üllatusena,“ kommenteeris  kirjastuse Võluri Tagasitulek juhataja Lemmit Kaplinski. „Tegu pole ju ometi mingi ilukirjanduse, vaid kriitilise jalad-maas analüüsiga, millele tavainimeste hulgas laia lugejaskonda poleks osanud oodata. Kas tõesti hakkab meie kirjanduse raskuspunkt lõpuks ometi kalduma Eesti tulevikule olulistele teemadele?“
„Võib-olla on eskapismi ajad kirjanduses ja kultuuris üldse pöördumatult taandumas,“ kommenteeris rahvusvahelise kirjanduse ekspert Mihkel Kaevats. „Täpselt samasuguseid värskeid meeleolusid olen viimasel ajal täheldanud Londoni ja New Yorgi kirjandusringkondades. Ausalt öeldes on selline tunne, nagu oleks keegi umbses toas akna avanud.“
Teost esitletakse 25.–28. mail kolmes Eesti linnas: Tallinnas kirjanike majas ja Uue Maailma seltsimajas, Viljandis Paul Kondase kunstikeskuses ning Tartus Noor-Eesti loomekeskuses. Kõigil esitlustel annab kontserdi ka sotsiaalkriitiline Sensatsiooniline Tartu Kevadbänd, kes on lubanud organiseerida „tohutu show“.
[imagebrowser id=129]
Sissepääs on tasuta.
Teate koostas Kristjan Piirimäe
Lisainfo:
Kristjan Piirimäe
5116916
kristjan.piirimae@ttu.ee