Näitus “Metsiku Roosi Uus Maailm” « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Näitus “Metsiku Roosi Uus Maailm”

Soome iseõppinud kunstnik Anna Wildrose on taas üllatamas ja värsket külakosti toomas. Seekordselt avab Wildrose Viljandis näituse, mis on tema tavapärasest stiilist natukene erinev. Oma tööde kohta ütleb ta, et need on tehtud enamasti eimillestki, sobimatutest, käsitsi tehtud, kallitest, hinnalistest, liigutavatest, katkistest ja kadumaläinud asjadest.

[nggallery id=100]

Tema miniassamblaaže meenutavad maalid on väga teatraalsed ja põnevad, otsekui ulmad uinuvate kaunitaride kostüümidest, vanaemade albumitest ja pärlikarpidest. Wildrose armastab oma taiestes kasutada hõõguvaid värve ja eriti kulla-hõbeda toone, kuid seekordsel näitusel võib näha kriiskavalt värvilisi kollaaže. Tema maalid on detailirohked nagu lasteraamatute illustratsioonid, kus armsaid üksikasju kutsutakse üha uuesti ja uuesti üle vaatama. Kunstniku lemmiktehnikaks on papier maché, mis laki, liimi, traadi, sitsi-satsi, vanade müntide ja suletuttidega kaetult tekitavad õhinat ja järeletegemisehimu.
Tõnu Kukk

Näitus jääb Kondase kahes ruumis avatuks
kuni 9. detsembrini