Erik Kutti maalinäitus « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Erik Kutti maalinäitus

Erik Kutti:
Minu tee maalimise juurde

Olin peale Päästeametit 4 aastat tööbüroos töötuna kirjas. Iga nelja nädala järgi kutsuti mind välja, et mõnes firmas tööd pakkuda. Firmad nõudsid minult LINUXi serveri täielikku tundmist ja teenindamist. Ühe võrgu taga oli paarsada arvutit, kuid ma ei osanud sel ajal programmeerida. Seega jäi tööleminek katki.

Hiljem tuli uus pakkumine ühes suveniiride valmistamise firmas. Mulle anti proovitöö, kus tuli maalida pisikese suveniiri karbi peale kleebitav Tallinna vaatega pilt (Pika tänava poolt Lühikese Jala suunas). Tegin pildi eeskuju järgi akrüülvärvidega valmis, kuid sellega ei jäädud rahule. Mind visati kui saamatu lihtsalt välja.

Pärast seda otsustasin ise hakata pilte maalima (juba õlivärvidega, sest nendega on lihtsam). Kinkisin oma esimese, mererannavaate ühele tuttavale, kellele see väga meeldis. Seejärel tegin neid mereranna maale palju ja kinkisin ära, kuid mitte ühelgi inimesel ei tulnud pähe kunstnikule kasvõi sümboolset tasu tehtud vaeva eest maksta. Tänu saab taevas kätte.

Peale nende maalisin pildi järgi oma väga armsa koera Rexu portree, mille panin kuldraami. 2006. aasta 11. aprillist kuni 27. maini tegin Sally stuudios Anniki Kari juhendamisel veel ühe koera pildi. Peale selle olen mälu järgi maalinud loodus- ja meremaale. Metskitsed ja luiged tegin kahjuks fotode järgi.

CV
Sünniaeg: 1948 Tallinn
Perekonnaseis: vallaline
Hariduskäik: 1975 – 79 Tallinna Polütehniline Instituut arvuti eriala
1967 – 70 Tallinna Polütehnikum
Teenistuskäik: 2005 – 07 FIE kunstialane tegevus, kunstimeenete müük
1994 – 2001 Päästeamet (arvutite ja võrgu hooldamine ja personali nõustamine)
1991 – 92 AS Kamitra trükkplaatide projekteerimine
1979 – 91 ENSV TA Küberneetika Instituudi Arvutustehnika Erikonstrueerimisbüroo (insener-konstruktor)