“Miks läks nii?” Heino Lillepuu poliitilised kollaažid « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

“Miks läks nii?” Heino Lillepuu poliitilised kollaažid

Pärnu naivist Heino Lillepuu näitus „Miks läks nii?“. 2005. aastal võis tema kollaažpilte näha Tallinnas, sealhulgas ka Riigikogus. Näituse initsiaator ja korraldaja oli Mark Soosaar.

Heino Lillepuu on elus pidanud erinevaid ameteid, töötanud kolhoosis „Külvaja“ ja Karl Marxi-nimelises kolhoosis traktoristi, kombaineri ja autojuhina, hiljem Koondise „EPT“ Haapsalu rajooniosakonnas traktoristi, lukssepa ja autojuhina. 1980. aastatel töötas ta Saaremaal ja hiljem Pärnumaal Suigu kolhoosis santehnikuna, 1990. aastate II poolest kuni pensionile minekuni 1999 pidas Pärnu Kommunaali haljastusosakonnas puusepa ja haljastustöölise ametit.

[nggallery id=25]

Nagu naivistide puhul tavapärane, hakkas Heino Lillepuu kunstiga tegelema alles pensionile jäädes. Teda on huvitanud päevapoliitika ning 2000. aastast alates on ta püüdnud kronoloogiliselt Eesti lähiajaloo sündmusi oma värvipiltidesse jäädvustada. Tööde sari „Miks läks nii?“ algab pildiga „Balti kett“ ja lõpeb üleujutuse kujutamisega Pärnus, kuid sinna mahub palju humoorikaid ja Eesti poliitilist olukorda kriitiliselt hindavaid teoseid nagu „Halastamatu võitlus riigipiruka pärast“, „Erastamise hämarad tehingud linnades“, „Peaminister 2-l toolil korraga. Algab mustade Mersude vool Toompeale“, „On saabumas aeg, kus ka meie poliitikutel oleks midagi õppida! Aumehelikku käitumist ja oma rahva austamist“. Nagu kunstnik ise ütleb, on Eesti poliitiline elu talle ammendamatuks inspiratsiooniallikaks ja juba on valmis ka uus sari. Lisaks on Heino Lillepuu hobideks veel puidu treimine ja käsitöö, samuti talvine kalapüük tirguga.

11.01.2006 – 05.02.2006