Mari-Liis Laanemaa maalinäitus “LOSS” « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

Mari-Liis Laanemaa maalinäitus “LOSS”

“Juba mõni päev peale lossi saabumist hakkas loss kummaliselt mõjuma oma paljude tubade, treppide ja saladustega. Mõtlesin, et igal inimese kujutluses on mõni loss ja iga inimese sisemaailm on nagu loss, oma keerdtreppide, avatud ja salajaste ruumide, uste, akende ja maa-aluste keldritega.” – nii tekkis eelmisel aastal Lätis, Zvartava lossis mõte teha näitus ‘LOSS’.

Näitusel on väljas viimase kolme aasta jooksul valminud maalid. Kujutatud on killukesi imemaailmadest ja mandalaid, mis on tekkinud minu kujutlustemaailma, käe, värvi ja siidi kokkupuutest. Loss on nagu armastus, mis on loodud sinu jaoks. Arvan, et kõige rohkem sisaldavad “Lossi” pildid armastust.

[nggallery id=59]

Siidile joonistamine ja maalimine on minu jaoks nagu lossis viibimine. Kuna graafika, mida õppisin, muutus pikapeale tervistkahjustavaks, siis kandus graafikale omane kujutusviis üle siidile. Kutsun kõiki oma siidisesse lossi seiklema.

Mari-Liis Laanemaa
07.06. – 23.07.2006