„Kevade lugu” « Kondase Keskus

Hetkel ülevalNäituste arhiivTulevased näitused 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013

„Kevade lugu”

Kuni 20. aprillini 2008 on avatud näitus “Kevade lugu”. Graafik Mare Hundi O.Lutsu “Kevadele” tehtud illustratsioonid.
Näitus põhineb eelmisel aastal ilmunud ja Lastekirjanduse teabekeskuse poolt „Aasta rosina” tiitliga pärjatud O. Lutsu „Kevade” lühendatud ja kommenteeritud kooliväljande „Kui Arno isaga koolimajja jõudis…” materjalidel.

[nggallery id=82]

Näituse põhiosa moodustavad graafik MARE HUNDI arvukad O. Lutsu „Kevade” ainelised illustratsioonid (60 pilti), kuid väljas on veel ajaloolised fotod, esemed ja selgitavad joonistused, mis kõik aitavad paremini mõista Oskar Lutsu „Kevadet”.
Illustratsioonid on põhiliselt “Kevade” esimese osa tähtsamatest episoodidest nagu Arno kooliminek, suhete kujunemine Tootsi, Teele ja teistega, kadunud saapanööbid, lumesõda, parve põhjalaskmine jpt.
Esemed (nt. koolilaud, tritsud, pinal, krihvel, tammesseri rauad) ning dokumendid (19. saj-i lõpu koolitunnistus) pärinevad Viljandi muuseumi, Tartu mänguasjamuuseumi ja Heimtali muuseumi kogust.